lauantai 11. elokuuta 2012

Fast Five

Normaalitilanteissa välttelen otsikon kaltaisia elokuvia, mutta joskus, sopivassa mielentilassa laitan vahvistimeen pari pykälää lisää ja haen vauhtia, vaaroja ja naiiveja juonellisia käänteitä. Muutin kaapelitalouteen ja samassa tuli mahdollisuus vähän päivittää rautapuolta. Ostin HD-digiboksin ja siihen vielä kanavakortin, joka sisälsi kullanvärisen Viasatin. Kortti sisältää Viasatin HD-elokuvakanavan, josta tulee varsin paljon elokuvia, joita en ehkä vuokraamosta valitsisi mukaan. Fast Five on yksi niistä.

Fast Five on sarjassaan VIIDES Fast And The Furious -elokuva, joka nitoo yhteen juonellisesti kaikki muut, paitsi eräänlaisen spin-offin, Tokio Driftin. Mukana on kokolailla jengiä mukana ensimmäisestä Fast And The Furious-elokuvasta.

Konkkaronkka on paennut Brasiliaan, jossa Paul Walkerin esittämä Brian O'Connor leidinsä kanssa osallistuu yhdistettyyn auto- ja junavarkauteen, joka kuitenkin menee snadisti pieleen ja pari liittovaltion agenttia kuolee pahisten toimesta. Elokuvan sankareita kuitenkin syytetään tapauksesta ja paikalle kutsutaan toiminnan mies THE ROCK, joka jahtaa veijareita sen kummemmin välittämättä paikallisesta korruptiosta. Toisessa junassa olleessa autossa on kuitenkin siru, josta selviää paikallisen huumeparonin jakelureitit ja rahakätköt. Huumeparoni onnistuu suututtamaan pikkulapsen kostohalut omaavan sympaattisen jengin ja kolmisäikeinen ajojahti voi alkaa.

Juonellisesti elokuva on yhtä uskottava kuin Suomen osallistuminen jalkapallon MM-lopputurnaukseen. Siis että huumeparoni säilyttää sata miljoonaa paikallisen poliisin todistevarastossa, jossa on ehkä maailman turvallisin kassakaappi. Moraalisesti elokuva on vähintäänkin outo. Vin Dieselin esittämän Dom Toretton jengi repii puoli kaupunkia kaappaleiksi, vaarantaa ohikulkijat, ajaa kisaa huvikseen taajama-alueella ja ampuu surutta kaltaisiansa rikollisia, joilla on varmasti myös perhe. Ja sitten he pahastuvat, kun heitä syytetään aiheetta kahden agentin tappamisesta, jotka kuolivat HEIDÄN toimeenpanemassaan JUNARYÖSTÖSSÄ.

Mutta kyllä mä tästä pidin. Hyvää äksöniä.

pedaltothemedalterveisin,
Kurjenmäen Kreivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti